MIJN VERHAAL

Daniëlle de Bakker

Hey allemaal,

Mijn naam is Daniëlle de Bakker. Ik ben 34 en woon in Rotterdam. Ik ben geboren met Osteogenesis Imperfecta. Dit is een genetische aandoening aan mijn bindweefsel waardoor ik broze botten heb. Hierdoor heb ik in mijn leven 23 keer wat gebroken. Daarnaast heb ik een beenlengte verschil van 13 cm en scoliose (vergroeiing van de wervelkolom) waardoor ik een longinhoud heb van 45%.

Sinds 3 jaar werk ik bij Vincent Tv Producties in Amsterdam. Iets waar ik ontzettend trots op ben en waar ik het erg naar mijn zin heb. Er is alleen 1 tegenvaller, Ik heb namelijk geen rijbewijs. Hierdoor moet ik vier dagen in de week met het openbaar vervoer naar Amsterdam reizen. 

Het zou mij een stuk minder energie en frustraties kosten als ik een rijbewijs had en zelf naar mijn werk kon rijden. Zoals u op de foto kan zien is het niet heel praktisch om met mijn rolstoel en koffer (in mijn nek) met het ov te gaan.

Voor het halen van een rijbewijs moet ik les krijgen in een aangepaste auto. Dit is erg duur. Een rijschoolhouder vertelde mij dat een regulier rijbewijs traject rond de €5000 kost en met een aanpassing rond de €15000. 

Door mijn beperking heb ik veel extra (zorg)kosten. Daardoor is het voor mij erg moeilijk om zo een groot bedrag voor een rijbewijs bij elkaar te sparen.

Nu heb ik Stichting 4Care om hulp gevraagd. Via deze weg hoop ik genoeg mensen te kunnen bereiken die mij financieel willen/kunnen ondersteunen. Wilt/Kunt u mij helpen deze droom te verwezenlijken? Klik dan op de donatie knop hieronder. Alvast ontzettend bedankt!

feedback_mix.png